Jdi na obsah Jdi na menu

Williams má další posily:Nasra,Smedleyho,Lockwooda a mnoho sponzorů

 Hodně se vedly spekulace o tom zda se Susie Wolffová hodí na trojku Williamsu (ačkoli ji Williams tak nazval) či nikoli.Loni na tomto postu britka skutečně byla,letos jde na jiný post-na vývojovou jezdkyni.Ve stejné pozici je u Lotusu syn ex-mistra světa Alaina Prosta Nicolas Prost.Wolffovou nahrazuje v její roli mladý brzailec,junior týmu Williams Felipe Nasr:

"Felipe je skutečným třetím jezdcem týmu - je to ve smlouvě. V případě jakéhokoliv problému u závodních pilotů je jejich přirozenou náhradou. Bude jezdit na všechny velké ceny a pracovat každý týden na simulátoru, aby tak nahradil nedostatek času na dráze. Jde o složitější úkol, než to vypadá,"tvrdí Amir pro rádio Joven Pan. říká  strýc a manažer v jedné osobě o Nasrovi Amir Nasr.

Nasr má s týme z Grove jen roční smůlu a odůvodněno je to takto:

"Williams má dva dobré jezdce. Massa má tříletou smlouvu a Bottas má 23 a potenciál stát se mistrem světa. Nemohli jsme souhlasit s delší smlouvou, protože bychom nemohli zaručit, že bude povýšen."dodává.Nasr za sebou také přinesl prvního z nových sponzorů-Banco do Brasil a s vozem FW36 se svezl na testech v Bahrainu minulý týden.

Stáj z Grove také povtdila příchod dalšího sponzora-ropné společnosti PETROBRAS.

"V dřívějších letech jsme s Petrobrasem měli úspěšné partnerství a proto se oba těšíme na další spolupráci. Technologicky jsou velmi silní a to bude velmi důležité. Nová pravidla totiž zvýrazňují důležitost šetření paliva. Jsou ambiciózní mezinárodní společností a těšíme se na spoulupráci při podpoře jejich marketingových cílů,"začíná Frank Williams,šéf týmu.

"Jsme rádi, že se vracíme do královny motorsportu. Během předhozí, jedenáct let trvající, spolupráce s Williamsem jsme udělali velké pokroky v našich produktech. Být součástí této soutěže je velkou výzvou, protože to vyžaduje naprostou připravenost a nejvyšší standarty kvality a účinnosti. Jsme ze startu této nové výzvy nadšeni,"dodává k Frankovým slovům prezident společnosti Maria das Gracas Silva Foster,říká že by Petrobras měl týmu dodáva palivo od roku 2015,jiní tvrdí že už 2014.

Další co je očekáváno je že Williams přijde se zbarvením Martini,ale oficální to zatím není,stáj by se údajně měla jmenovat ´´Williams Martini Racing´´.

Poslední novinkou je příchod Roba Smedleyho z Ferrari který byl závodním inženýrem Felipeho Massy a Richarda Lockwooda z Marussie který byl u Rusů šéfem závodních strategií.

Lockwood bude u Williamsu na stejné nebo podobné pozici,pracovat bude na dráze se stratégem Randeepem Singhem.

"Williams prochází změnou a tato nová jmenování odrážejí to, jak vysoké máme ambice. Máme několik zkušených lidí, kteří se k nám připojili, aby nám pomohli v naplňování těchto ambicí, a já jsem moc nadšený z toho, že je můžu přivítat v týmu.

"Rok 2014 nám přináší tu největší změnu v technických pravidlech, kterou jsem ve své kariéře zažil, takže před vstupem do nové sezóny bude důležité prohloubit talenty, které zde již máme. Williams byl vždy hrdý na výtečnou kvalitu svých inženýrů a toto poslední oznámení je součástí našeho pokračujícího cíle vrátit týmu úspěch," říká Pat Symonds,technický ředitel stáje.