Jdi na obsah Jdi na menu

Giedo van der Garde se stal Trojkou Sauberu

 Giedo van der Garde který měl možnost pokračovat u Caterhamu se rozhodl že půjde testovat do týmu Sauber,tedy že bude rezevrním jezdcem.

"Jsme rádi, že u nás máme Gieda van der Gardeho. Má čtyři roky zkušeností z GP2 a odjel jeden rok ve Formuli 1. To jsou dobré předpoklady pro úspěšnou práci s naším týmem. Giedo mnohokrát prokázal svůj talent jakožto závodní jezdec. Tým by jej chtěl zároveň podpořit v rozvoji jeho umění. Giedo má správný vztah k tomu, aby mohl učinit pokrok," říká šéfka týmu Sauber Minisha Kaltenbornová

A co říká samotný van der Garde?

"Považuji to za důležitý krok ve své kariéře. Mým cílem je pomoci týmu s vývojem nového vozu. Samozřejmě jsem ale závodním jezdcem a chtěl bych týmu a všem ostatním ukázat, čeho jsem schopný, a to, že si zasloužím závodní sedačku u Sauberu v roce 2015. Mé ambice se nakonec nezměnily a zůstávám vysoce motivován k tomu, abych ve Formuli 1 uspěl, zejména v dlouhodobém horizontu.

Jsem velmi vděčný Caterhamu za to, že mi dali šanci okusit Formuli 1. Užil jsem si s týmem fantastickou sezónu a hodně jsem se toho naučil. Získané zkušenosti mi určitě pomohou během zbytku mé kariéry.

Nyní jsem nadšený z podpisu nové smlouvy s týmem Sauber F1. Pro každého jezdce to je snem pracovat pro dobře zavedený tým, jako je Sauber. V posledních letech dosáhl působivých výsledků. Jsem za tuto příležitost opravdu vděčný a určitě udělám maximum pro to, abych uspěl,"dodává van der Garde